Ingredienten

Nature Dogs vers vleesmaaltijden zijn o.a. vervaardigd van diervriendelijk gehouden koeien. Het rundvlees komt van runderen (de rassen Limousin en Blonde d’Aquitaine) die op de vleesboerderij van de Firma Boot op Schouwen-Duiveland zijn opgegroeid en zijn gevoederd met natuurlijke producten. De maïs en tarwe die op het land van deze boerderij verbouwd worden, zijn bestemd voor de runderen die op stal staan.

In maart 2008 is de fa. Boot gestart met het houden van zoogkoeien. Zo zijn zij voor de aanwas van hun runderen minder afhankelijk van derden. Zij willen op deze manier de hele keten van het verbouwen van veevoer tot het verkopen van vlees in eigen beheer houden. Dit is dé manier om diervriendelijk en voedselveilig vlees van topkwaliteit te produceren tegen een redelijke prijs. In de zomerperiode grazen de zoogkoeien en de kalfjes in de diverse natuurgebieden op Schouwen-Duiveland. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het beeld van vee in het Nederlandse landschap.

Daarnaast worden kipkarkassen van de tante Door-kip toegevoegd voor de juiste kalk-fosforverhouding.
Rijst of mais, in een zeer lage dosering, zijn toegevoegd als bindmiddel en biologisch.

Er worden geen extra grondstoffen aan toegevoegd. Het vlees in Nature Dogs bevat alle vitamines, mineralen, vetten en eiwitten, en heel weinig koolhydraten. Het vlees wat gebruikt wordt is goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Link naar de vleesboerderij van de Firma Boot
Link naar tante Door kip

In Nature Dogs versvlees maaltijden zit geen: pens, extra toegevoegd water of getrommeld “vlees”.

Geef een antwoord