Gebruiksaanwijzing

Nature Dogs is geschikt voor alle leeftijden. Pups vanaf de leeftijd van 4 weken kunnen het al eten, maar ook oude honden. Er is dus geen verschil in voedingssamenstelling. De hond haalt die voedingsstoffen uit zijn voeding die hij nodig heeft.

pups, 3,5 weeek oud

Indien uw huisdier nog nooit vers vlees heeft gegeten is het belangrijk voorzichtig om te schakelen van brok naar vers vlees. In vers vlees zitten nl. goedaardige bacteriën die de darmflora wel moet kunnen verwerken. Honden die uitsluitend brokken eten hebben een ‘luie’ darmflora, ze hoeven niet hard te werken, het meeste wordt toch weer uitgepoept.
Hoe anders is dit met vers vlees! Ruim 90% is verteerbaar, dus de darmen moeten wel aan het werk.

Voor gebruik moet het product zijn ontdooid en op kamertemperatuur zijn.

De eerste dag: 20% vers vlees, overgieten met gekookt water, en 80% brok. Even af laten koelen en dan in minimaal twee porties verdeeld over de dag geven. Grote honden zelfs drie porties per dag. De ontlasting van de hond en kat moet goed blijven, hij mag niet aan de diarree gaan.
De tweede dag, als de eerste dag goed is verlopen: 40% vers vlees en 60% brok. Eventueel weer overgieten met gekookt water.
De derde dag, mits de tweede dag oge dis verlopen: 60% vers vlees en 40% brok.
De vierde dag: 80% vers vlees en 20% brok
De vijfde dag: 100% vers vlees.

Naarmate uw huisdier meer en meer gewend raakt aan het eten van vers vlees hoeft het niet meer op kamertemperatuur te zijn, maar kunt u het ook direct uit de koeling voeren.

Voedingsadvies hond 

Geef uw hond bij voorkeur 1 à 2 maaltijden per dag, pups 3 à 4 keer per dag.
Normaal gesproken eet een volwassen hond tussen 2 en 5% van het eigen lichaamsgewicht aan vlees. Bijvoorbeeld een hond van 10 kilo eet 200-300 gram vlees per dag, afhankelijk van de spijsvertering van de hond en de mate van beweging die hij krijgt.
Pups moeten nog groeien en eten beduidend meer. Zo kan een pup van 5 kilo gerust 300-350 gram eten.

Dit voedingsadvies is een indicatie. Het is best mogelijk dat uw hond meer of minder nodig heeft.
Let er op of uw hond niet te mager of te dik is.
Een hond hoort een duidelijke taille te hebben, de ribben moeten voelbaar, maar niet zichtbaar zijn, en de onderbuik moet een oplopende lijn hebben.

Geef een antwoord